Onze minimale bestelwaarde van een order bedraagt €200,- Ex. BTW

Starwars

Star Wars is een Amerikaanse epische space-opera-filmserie bedacht door George Lucas. In 2012 werd zijn bedrijf Lucasfilm overgenomen door de Walt Disney Company.[1]

Star Wars bestaat anno 2018 uit twee afgeronde trilogieën, twee films van een lopende trilogie en twee losstaande films.

De eerste twee trilogieën hebben in de loop van de jaren verschillende nabewerkingen gehad. De films samen werden genomineerd voor 21 Oscars, waarvan er tien werden gewonnen. De filmserie heeft geleid tot een mediafranchise buiten de filmreeks om genaamd de Expanded Universe.

De serie portretteert een universum dat zich afspeelt in een sterrenstelsel dat wordt omschreven als ver, ver weg. Het toont vaak de Jedi als een representatie van het goede, in strijd met de Sith, hun kwade tegenhanger. Hun wapen van keuze, het lichtzwaard, wordt algemeen erkend in de popcultuur. Het fictieve universum bevat ook veel thema's, met name invloeden van filosofie en religie. Een voorbeeld hiervan is De Kracht (The Force).
De films hebben in de loop van de jaren verschillende nabewerkingen gehad. In 1997 kwam de originele trilogie opnieuw in de bioscoop met de eerste grote aanpassingen. Een bekende wijziging is de Han shot first-scène. Deze uitgave wordt de Special Edition genoemd. Later volgde hiervan de VHS-uitvoering.

In 2004 volgde de originele trilogie op dvd met een tweede aanpassing. Controversieel was het vervangen van acteur Sebastian Shaw door Hayden Christensen in de eindscène van Episode VI. In Episode V, in de scène waar Darth Vader spreekt tot de keizer via een hologram, wordt de keizer nu gespeeld door Ian McDiarmid en werden een paar regels aan de dialoog toegevoegd.

In 2006 kwam de originele trilogie op dvd zonder aanpassingen. In 2011 verscheen de gehele Star Wars Saga (I, II, III, IV, V en VI) op blu-ray waarbij nog meer aanpassingen werden gedaan. Zo werd het personage Yoda compleet CGI gemaakt in Episode I.[16] In 2012 verscheen diezelfde film opnieuw in de bioscoop ditmaal in 3D.

In 2008 kwam er een film en animatieserie Star Wars: The Clone Wars. Deze serie is gericht op de jeugd, en speelt zich af tussen Episode II en Episode III. Deze serie werd in 2014 opgevolgd door Star Wars Rebels en speelt zich af tussen Episode III en Episode IV.


 
Er werden geen producten gevonden