Onze minimale bestelwaarde van een order bedraagt €200,- Ex. BTW

Red Bull

Red Bull is een energiedrank en marketingconcern, opgericht in 1987 door de Thaise ondernemer Chaloe Yoovidhya en de Oostenrijker Dietrich Mateschitz, voormalig werknemer van Unilever. Het bedrijf heeft een licentie op het Thaise drankje Krating daeng (Engels: Red Bull). In 1987 lanceerde het bedrijf de drank tijdens de Grand Prix van Monaco.

De verkopen nemen gestaag toe van 3,9 miljard blikjes in 2008 en 2009 naar 4,6 miljard in 2011, 5,4 miljard in 2012 en maar liefst 6,3 miljard in 2017. In 2017 werkten zo'n 11.900 mensen in 171 landen voor Red Bull. De productie van de drank wordt uitbesteed aan toeleveranciers.
Het bedrijf is marktleider in het segment energiedranken. In 2003 was het marktaandeel zeventig procent

Marketing
Red Bull is vooral bekend van marketingactiviteiten zoals de Red Bull Air Race World Series, Red Bull Crashed Ice en de formule 1-teams Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso. De firma werd actief binnen de Formule 1 door het opkopen van Jaguar Racing en het Minardi-team. Daarnaast is het ook eigenaar van vier voetbalteams, de Oostenrijkse club Red Bull Salzburg, de Amerikaanse club MetroStars die nu Red Bull New York heet, SSV Markranstädt dat nu RB Leipzig heet en Red Bull Brasil alsmede de voetbalacademie Red Bull Ghana.

Voor zover bekend zijn er tot en met 2013 zes mannen omgekomen bij het uitvoeren van stunt(activiteiten) ten behoeve van Red Bull-marketing, te weten:

Shane McConkey (skiën, 40 jaar)
Ueli Gegenschatz (Base jump, 38 jaar)
Caleb Moore (Sneeuwscooter, 26 jaar)
Eigo Sato (Motor stunt, 34 jaar)
Eli Thompson (Wingsuit, 36 jaar)
Toriano Wilson (Motorrace, 14 jaar)[bron?]

Nederlandse Sporters gesponsord door Redbull
Max Verstappen, F1
Jefrey Herlings, MXGP
Twan van Gendt, NL BMX
 
Er werden geen producten gevonden