Onze minimale bestelwaarde van een order bedraagt €100,- Ex. BTW
Filter op merk

Hobby / Verzameling

Hobby of Verzamelingen
Als verzamelobject kan eigenlijk ieder soort object dienen waar verschillende varianten van bestaan. Meestal heeft de verzamelaar een sterke gevoelswaarde bij de objecten. Een verzameling wordt ook een collectie genoemd. Bij kunstverzamelaars spreekt men ook van collectioneurs en wordt het verzamelen ook collectioneren genoemd.

Er bestaan privé- en openbare verzamelingen. Privéverzamelen wordt het meest als tijdverdrijf of om speculatieve redenen gedaan, terwijl openbare verzamelingen (bibliotheken en musea) cultuurbehoud en onderzoek ten doel hebben.

Verzamelaars ontmoeten elkaar op gespecialiseerde (ruil)beurzen en veilingen, maar zoeken ook op rommelmarkten en garageverkopen. Ruilen en kopen gebeurt nu veel op het internet. Er bestaan tijdschriften die zich met één enkel verzamelgebied bezighouden.

De waarde van verzamelde objecten varieert sterk. Zeldzame exemplaren van felbegeerde items kunnen veel geld opbrengen. Een beschadiging aan een object kan tot sterke waardevermindering leiden. Ook aanwezigheid van de originele verpakking, signatuur en certificaat van herkomst speelt een rol bij de prijsbepaling.
Een verzamelaar die iets spaart doet dit meestal voor de hobby.